dissabte, 10 de juliol de 2010

Vergonya, cavallers, vergonya...


Increïble, Vergonyós, espectacular... Així podria continuar durant molt de temps, i es que no se m’acudeix altra forma de descriure la situació que està vivint Espanya durant aquest últim mes. 47 milions de ciutadans, i d’eixos, 45 estan sent seduïts per l’espectacle, com xiquets veient el circ.

L’altre dia vaig llegir no se on que durant el franquisme, molts intel·lectuals amagaven la seva afició al futbol, ja que aquest era el “Pan y circo” d’aquella època. Ah, que no sabeu que es això? Doncs us ho explique: l’expressió “Pan y circo” s’utilitza per a expressar (valga la redundància) la practica d’un govern de desviar l’atenció d’un problema donant-li entreteniment als ciutadans. Durant l’etapa del franquisme, com ja he introduït abans, aquesta practica s’utilitzava molt, i, ara, 35 anys desprès, segueix funcionant a la perfecció.

Hui mateix, ixes al carrer, i la gent no parla d’altra cosa, nomes que de “la roja”; vas a un bar i el mateix; poses la televisió i es passen 25 hores al dia parlant de “la roja”. No tinc dret a l’ informació? Per que, mentre la gent queda hipnotitzada mirant un partit de futbol, el govern ens està donant per cul a tots. Per a això volem la llibertat de premsa, per a que totes, absolutament totes les cadenes de televisió (fins i tot Disney channel) parlen del mundial? Amb l’esforç que va costar aconseguir-la en aquest país, i ara la tirem pel wàter.

Sols em resta acabar dient la frase que obri aquest article: “VERGONYA, CAVALLERS, VERGONYA

PD: Si encara no ho haveu fet, mireu l’anterior article, on s’anuncia el nou nom del bloc.3 comentaris:

David ha dit...

Sí, la veritat és que molts estem fins el barret del futbol i de les banderetes espanyoles, ja tinc ganes de que s'acabe el mundial.

(Per cert quina gran frase has triat per aquesta entrada del llibre dels fets del rei Jaume I)

Albert ha dit...

Els espanyols es comporten com a borregos. El que són.

nestor ha dit...

Ei Albert! quin gust tenir-te per aquí! Espere que et trobes agust entre nosaltres...