dimarts, 2 de febrer del 2010

El Roto, 1ª entrega

Sabeu qui es El Roto, no? doncs, he decidit que durant un temps vaig a posar una serie de vinyetes seues, i, si no es molt demanar, m'agradaria que les comentareu, diguent el que a vosaltres us sembla que volen dir.

Anem a començar amb aquesta imatge:

quines reaccions provoca? que us sembla que El Roto vol dir amb eixa vinyeta? teniu els comentaris per a dir-ho

2 comentaris:

David ha dit...

Esta imatge jo diria que representa molt bé a una bona part de les persones de la nostra societat que tenim por a canviar de treball, a canviar de lloc de residència, a muntar una empresa per por al fracàs. La por és una malaltia que trobe que és molt típica de les societats post-industrals com la nostra que han patit unes quantes crisis i per això la gent té por. A deixar la parella per si no troben cap altra parella a perdre la feina a estudiar una carrera que no tinga moltes eixides profesionals,...

Jo diria que és una crítica a aquelles persones que tenene una excesiva prudència.

L'home que amb l'altaveu que anima a la gent a tindre por representaria als poders fàctics, molts dels mitjans de comunicació, l'educació tradicional, uns certs sectors de l'església molt conservadors, alguns partits polítics (especialment els de dreta), alguns empresaris sense escrúpols, etc.

A tots eixos sectors els convé que la gent estiga asustada per a que no voten cap altre partit que no siga el que està gvernant o el que se suposa que haurà de governar després, ens donen la opció de triar: "pots beure Coca-Cola o Pepsi-Cola" Has de votar PP o PSOE.
"No pots canviar de feina perque perdràs l'antiguitat", etc.

La por és un dels principals trets que ens defineixen, per desgràcia.

nestor ha dit...

si, crec que tens raó...
crec que repressenta a tota aquesta gent que fa una muntanya d'un granet d'arena.
aquesta era facil, però hi hauràn de mes dificils...